Yemek odaları daha zarif, daha işlevsel

Yemek odaları ilk bakışta çok büyük değişiklikler göstermemiş gibi görünse de gerek form ve gerekse fonksiyonellik açısından sınırları zorlayan değişimlerine devam ediyor. Tasarımcıların küçük dokunuşlarla bile farklılaştırabildiği modüller; saklama alanlarından yüzey kullanımlarına, oturma konforundan mekana kattıkları estetik değere kadar birçok konuda yenilikleri benimseyen ve evlere taşıyan çalışmalar içeriyor. Bu zarif ve işlevsel grubun son örneklerinden birkaç tanesini sizin için sayfalarımıza taşıdık.

Matt-Yemek-Masa-Genel-Gorsel

OC-S-F-WA-383028-137076-OUTSandalye ve masaların formları, tasarımcıların yıllardır yenilikler yaratabildiği noktalar arasında başı çekiyor. Akımların prensipleri doğrultusunda şekillendirilen yenilikler, farklı malzeme kullanımları ile de destekleniyor.

Mekanın genişliği, genel dekorasyon ilkeleri, kullanıcı beklentileri ve moda; yemek odalarının şekillenmesinde önemli görevler üstleniyor. Yemek odaları her ne kadar son yıllarda cam, metal gibi malzemeleri sıklıkla kullanmaya başlasa da ahşabın sıcak ve çekici kimliği de ağırlıklı olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Estetik vurguyu artıran en önemli enstrumanlar ise renk ve desen seçeneklerini özgürce mekana taşıma fırsatı veren sandalyeler…

Evimnet_Acar-Aksesuar-Sandalye-Theon-188,00-TL

NEW-ENGLAND-2825-EURO

loko-masa-gnl

MG_8331mGünümüzde sade, yalın ve ferah mekanlar sıklıkla tercih ediliyor. Az eşya ile maksimum konfor elde etme isteği, yemek odalarını da tanımlayan unsurlar arasında bulunuyor. Tasarımcıların bu aşamada açık tonlara sahip ahşap, şeffaf ya da temperli cam, parlak ya da mat dokulara sahip metal gibi malzemelerin yanı sıra özel kumaşlar, deri döşemeler, LED aydınlatmalar, modül içine ustalıkla yerleştirilmiş bölmelerle elde edilen iç hacim düzenlemeleri gibi birçok farklı noktayı da dikkate aldığını görüyoruz.

ESCALEDE-YEMEK-ODASI-TAKIMI-5.690-TL-(2)

PAYLAŞ : Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageDigg thisFlattr the authorShare on RedditShare on StumbleUponShare on TumblrPrint this page